Acne

Wat is acne?


Acne is een aandoening aan de talgklieren, deze komen overal op het lichaam voor, behalve op de handpalmen en de voetzolen. Het aantal talgklieren en de talgproductie zijn het grootst in het gelaat, op de rug en op de borst, vandaar dat we in deze gebieden meer acne zien. Bij acne produceren de talgklieren te veel talg onder invloed van androgenen hormonen, is de bacterie propionibacterium acnes meer aanwezig en is de talgklierfollikel vaak afgesloten door dode huidcellen waardoor de talg zich ophoopt. Vaak zorgt een combinatie van deze oorzaken, dat de verschillende kenmerken van acne zichtbaar worden.

Gratis intakegesprek


Voorafgaand aan de acne behandeling krijgt u eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Vervolgens stel ik een behandelplan op. Daarin neem ik natuurlijk uw wensen mee. Ook beschrijf ik de producten die acne doen verminderen en geef ik adviezen voor thuis. Krijgt u medicijnen van uw dokter of dermatoloog? Wilt u dit dan vermelden in ons eerste gesprek?


Acnébehandeling

Het doel is van de acnétherapie is om de talgproductie te verminderen, ontstekingen te voorkomen en roodheid en littekens te vervagen. Bij Forever Jong maken we gebruik van een aantal methodes om de verschillende stadia van acne te behandelen.

Dieptereiniging

De oppervlakte van de huid wordt met een milde reiniger schoongemaakt. Daarna volgt een manuele dieptereiniging die bestaat uit het hygiënisch verwijderen van mee-eters en pustels. Dit gebeurt door met een naaldje inprikken en uitdrukken van de puistjes.

Aanraders zijn de behandelingen van:

  • Uitdrukken van Comedonen (mee-eters) en acne puistjes
  • Medik8 Peeling: Beta Peeling
  • Jessner Peeling
  • Microdermabrasie: pijnloze mechanische peel d.m.v. fijne kristallen
  • Microneedling
  • Microdermabrasie & insluizen talgreducerend serum

Acnétherapie wordt in veel gevallen vergoed.(deels of volledig)

Dit gebeurd vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor je verzekeringspolis of neem contact op met je zorgverzekeraar. Forever Jong is erkend door alle zorgverzekeraars.

Salicylzuur peeling

Klassieke acnétherapeutica zijn zwavel, salicylzuur en resorcine. Deze verschillende substanties worden in wisselende percentages gebruikt.

Deze producten gaan verschilfering en verdroging van de huid tegen en hebben een oplossende werking ten opzichte van talg. De Medik8 peeling is geschikt voor elk huidtype en met name voor de vette en ontstoken acnéhuid.

Om een optimaal resultaat te kunnen bereiken is het aan te bevelen meerdere peelings te ondergaan. Afhankelijk van de peeling en huidklacht zijn er gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig, elke 2 tot 3 weken.

Microdermabrasie

Met een microdermabrasie peeling worden dode, losse huidcellen verwijderd zodat ze de poriën niet meer blokkeren. Met geavanceerde apparatuur wordt een fijne straal (steriele) aluminium oxide kristallen langs de huid gezogen. Zo wordt een dun laagje van de opperhuid met dode en beschadigde huidcellen verwijderd zodat ze de poriën niet meer blokkeren.

Met een regelmatige behandeling wordt celvernieuwing gestimuleerd. Mee-eters zullen hierdoor minder snel ontstaan. Bovendien stimuleert microdermabrasie de doorbloeding van de huid.

Micro-Needling

REVIDERM’s ultramoderne SkinNeedler micro-naaldapparaat behandelt uw huid op het oppervlak met ultrafijne naalden zonder er enige druk op te zetten. De gerichte toepassing stimuleert de celdeling en versterkt de veerkracht van uw huid op duurzame wijze – voor een rooskleurig, fijn gepolijst, glad uiterlijk. Micro-needling verdiept het collageenweefsel.