De behandeling

Eerst start ik met het reinigen van uw huid en breng ik een speciale lotion aan. Vervolgens brengt ik de peeling in meerdere lagen aan met een kwast. Na het aanbrengen van de peeling zult u een paar minuten een wat prikkelend/warm gevoel ervaren. Dit is snel weer over zodra de peeling verwijderd is. Met behulp van koude kompressen neutraliseert ik de peeling. Tot slot verzorgt ik de huid met nabehandelingscrème en zonnebrandcrème.

Hoe vaak kan ik een Medik8 Peel ondergaan?

Afhankelijk van de klacht, adviseren wij om een kuur te ondergaan van 3 tot 6 behandelingen. Dit geeft het mooiste resultaat. Daarna kan je de resultaten onderhouden door af en toe een peeling te ondergaan. Tijdens een kuur kunnen de wij heel gecontroleerd de intensiteit opbouwen en steeds meer resultaat bereiken. Het is ook mogelijk om een losse peeling te ondergaan, bijvoorbeeld als je nieuwsgierig bent of als oppepper voor je huid als deze dat kan gebruiken. In onze behandelingen bieden wij maatwerk, dus kijken per persoon en per huid wat het beste resultaat geeft, in overleg met jou.

Na de behandeling

De huid kan er direct na de behandeling rood uitzien en wat strakker aanvoelen. Meestal is deze roodheid binnen een paar uur verdwenen. De mate van reactie is afhankelijk van de soort peeling en intensiteit. Bij de intensievere peelings ontstaat 1 tot 3 dagen na de peeling schilfering en droogheid. Dit kan tot 7 dagen aanhouden. Meestal begint het schilferen rond de mond, de kin, wangen en rond de ogen. De hals en het voorhoofd vervellen vaak als laatste. Dit is een normale reactie; oude huidcellen laten los om plaats te maken voor nieuwe, gezonde huidcellen. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van het peelingproces en absoluut niet aan losse vellen te trekken of te pulken.

Bescherm de huid tegen directe blootstelling aan de zon met zonnebrandcrème van factor 30 of hoger tijdens en na de gehele kuur om pigmentvlekken te voorkomen. Gebruik tijdens de gehele behandelperiode de door ons geadviseerde producen volgens voorgeschreven werkwijze.

Adviezen na een peeling:

  • Het is noodzakelijk om de bijbehorende producten te gebruiken om je huid optimaal voor te bereiden voor de tijd en te verzorgen naderhand.
  • Om behaalde resultaten te behouden is het raadzaam om met enige regelmaat een peeling te ondergaan
  • Probeer na deze behandeling blootstelling aan zonlicht te vermijden.
  • Het is zeer raadzaam om tijdens de gehele kuur je gezicht met sunblock met een hoge SPF in te smeren wanneer blootstelling aan zon niet vermeden kan worden. Zo voorkom je de kans op hyperpigmentaties.
  • Twee tot vier dagen na de behandeling kan de huid gaan schilferen en egale roodheid vertonen.
  • Probeer niet aan eventuele schilfertjes of korstjes te `pulken’.
  • Roken vertraagt het wondgenezingsproces, waardoor het langer duurt voordat de huid of korstvorming geneest.

Behandelingen

Peelings

Hoe zit de behandelingen in elkaar, wat moet je doen na de behandeling en adviezen? Klik hier voor meer informatie.

partner-logo01
medik8-wit
cndc-wit-klein
lycon-wit
opi
massada-logo-wit-50px
skin-vignet-diap