Wat is acne?

Acne is een aandoening aan de talgklieren, deze komen overal op het lichaam voor, behalve op de handpalmen en de voetzolen. Het aantal talgklieren en de talgproductie zijn het grootst in het gelaat, op de rug en op de borst, vandaar dat we in deze gebieden meer acne zien. Bij acne produceren de talgklieren te veel talg onder invloed van androgenen hormonen, is de bacterie propionibacterium acnes meer aanwezig en is de talgklierfollikel vaak afgesloten door dode huidcellen waardoor de talg zich ophoopt. Vaak zorgt een combinatie van deze oorzaken, dat de verschillende kenmerken van acne zichtbaar worden.

Gratis intakegesprek

Voorafgaand aan de acne behandeling krijgt u eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Vervolgens stel ik een behandelplan op. Daarin neem ik natuurlijk uw wensen mee. Ook beschrijf ik de producten die acne doen verminderen en geef ik adviezen voor thuis. Krijgt u medicijnen van uw dokter of dermatoloog? Wilt u dit dan vermelden in ons eerste gesprek?

Acnébehandeling

Het doel is van de acnétherapie is om de talgproductie te verminderen, ontstekingen te voorkomen en roodheid en littekens te vervagen. Bij Forever Jong maken we gebruik van een aantal methodes om de verschillende stadia van acne te behandelen.

Dieptereiniging

De oppervlakte van de huid wordt met een milde reiniger schoongemaakt. Daarna volgt een manuele dieptereiniging die bestaat uit het hygiënisch verwijderen van mee-eters en pustels. Dit gebeurt door met een naaldje inprikken en uitdrukken van de puistjes.

Aanraders zijn de behandelingen van:

  • Uitdrukken van Comedonen (mee-eters) en acne puistjes
  • Medik8 Peeling: Beta Peeling
  • Jessner Peeling
  • Microdermabrasie: pijnloze mechanische peel d.m.v. fijne kristallen
  • Microneedling
  • Microdermabrasie & insluizen talgreducerend serum

Acnétherapie wordt in veel gevallen vergoed.(deels of volledig)

Dit gebeurd vanuit de aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor je verzekeringspolis of neem contact op met je zorgverzekeraar. Forever Jong is erkend door alle zorgverzekeraars.

Wil je een Acne behandeling boeken of heb je vragen? Neem contact met me op of boek een afspraak.