Elektrisch epilatie

Elektrische epilatie is een behandeling om ongewenste haargroei in het gezicht of op het lichaam definitief te verwijderen. Elektrische epilatie is geschikt voor alle huidtypen en alle soorten haren. Het wordt het meest toegepast bij blonde, witte, grijze of rossige haren. Dit komt omdat deze haren een tekort aan pigment hebben en hierdoor zijn ze niet geschikt voor laserontharing.

Hoe werkt elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een manier van epileren met een optimale haarreductie op de lange termijn. Er wordt bij elektrisch ontharen gebruik gemaakt van een naaldje, dat stroom geleidt naar het haarzakje, met als doel de follikel te vernietigen. Hierdoor kunnen geen voedingsstoffen meer via het bloed het haar in het haarzakje bereiken en stopt de groei. Bij elektrisch ontharen worden de haren één voor één behandeld. Deze behandeling kan alleen worden uitgevoerd bij haartjes die zichtbaar zijn.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

De haargroei cyclus bestaat uit drie fasen: De groeifase, de overgangsfase en de rustfase. Elk individueel haar kan zich in een ander fase bevinden. Zo kunnen op een bepaald moment een aantal haren groeien terwijl andere dat niet doen.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de hoeveelheid haren, de oorzaak van de haargroei en de groeifase waarin de haar zich bevindt. Alleen de haren in de groeifase (de haren met de wortel in de bodem van de huid) kunnen vernietigd worden. De behandelfrequentie varieert van wekelijks tot één keer per zes weken. Het is belangrijk dat u de haren niet epileert of harst, omdat de haarwortels dan niet meer aanwezig zijn.

Doet elektrisch ontharen pijn?

De behandeling is niet geheel pijnloos, maar de gevoeligheid verschilt per persoon en is afhankelijk van het lichaamsdeel dat behandeld wordt.

Na de elektrische epilatie behandeling

Direct na de behandeling kan uw huid rood zijn of lichtelijk gezwollen aanvoelen. Een aantal uur na de behandeling zou uw huid er normaal uit moeten zien. Het kan zijn dat u korstjes overhoud aan elektrisch ontharen. Het is erg belangrijk dat u die korstjes rustig laat zitten en er niet aan gaat krabben. Zo voorkomt u dat uw huid beschadigd raakt.

Tussen de behandelingen door raden wij aan om een goede zonnebrand te gebruiken voor uw huid (minimaal factor 30) en niet te harsen of epileren in het te behandelen gebied. U mag thuis wel de haren knippen, maar u moet ervoor zorgen dat de haren zichtbaar zijn als u een behandeling krijgt.

Gratis intakegesprek

Voorafgaand aan de elektrisch ontharen behandeling krijgt u eerst een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Wij maken in dit gesprek een huid en haaranalyse en je kan ervaren hoe elektrisch ontharen aanvoelt.

Vergoeding door zorgverzekeraars

Forever Jong is met de specialisatie elektrisch ontharen aangesloten bij Anbos. Hierdoor is het mogelijk om (een gedeelte van) de kosten terug te vorderen bij zorgverzekeraar. Raadpleeg hiervoor je verzekeringspolis of neem contact op met je zorgverzekeraar.

Wil je een Elektrisch ontharen behandeling boeken of heb je vragen? Neem contact met me op of boek een afspraak.