De huid bestaat uit twee soorten poriën: olieporiën en zweetporiën. Olieporiën staan ook wel bekend als haarzakjes. Elk haarzakje bevat een talgklier die olie (talg) produceert. Zweetklieren zijn erg klein, dus het zijn de haarzakjes die ons meer storen en de neiging hebben geblokkeerd te raken. De functie van poriën is om haren te laten groeien en om een ​​veilige doorgang te bieden van olie naar het huidoppervlak, met als doel de huid te beschermen. In feite heeft de gemiddelde volwassene 5 miljoen poriën, met alleen al ongeveer 20.000 in het gezicht. Naarmate poriën groter worden vallen ze ook vaak meer op, iets wat bij veel mensen tot een bron van – cosmetisch – ongenoegen leidt.

Wat veroorzaakt grove poriën?

Grove poriën zien we vaak bij mensen die een vette huid hebben. Ook als je een gecombineerde huid heeft, heb je waarschijnlijk grove poriën op je neus, voorhoofd, wangen en kin. Wat zijn oorzaken van grove poriën:

  • overproductie van talg
  • acne
  • genetische invloeden
  • verstopte poriën
  • make- up gebruik
  • huidveroudering

Wat kunt u zelf doen aan grove poriën?

Grove poriën kunnen helaas niet verdwijnen, het is wel mogelijk ze minder opvallend te maken. De beste manier om dit te doen is zorgen dat de huid soepel blijft en poriën niet verstopt raken. Door de juiste producten te gebruiken voorkom je dat de porien grover worden. Reinig de huid, zowel ‘s morgens als ‘s avonds, met een op de huid afgestemde reiniger, die zuren bevat waarmee talg, vuil en make-up goed opgelost worden. Mensen met een vette huid kunnen ook één tot twee keer per week scrubben. Gebruik een lichte, hydraterende emulsion ter verzorging van de huid.

Wat kan ik voor u doen?

Met een effectieve huidverzorgingsroutine en regelmatige behandelingen kunt u de huidstructuur verfijnen en voorkomen dat grove poriën groter worden. Voor een optimaal resultaat adviseren wij om behandelingen in kuurvorm te doen en daarnaast thuis de juiste producten te gebruiken die gericht zijn op een huid met aanleg tot grove poriën.

Welke behandelingen helpen tegen grove poriën?