Voor wie is het geschikt

Eigenlijk voor iedereen die zijn huid in conditie wil houden of wil brengen, maar met name bij:

  • Anti-ageing
  • Slecht doorbloede huid; zoals rokershuid
  • Degeneratie van de huid; zoals slappe, rimpelige, droge, gedehydrateerde huid
  • Striae en kleine littekens t.g.v. acne
  • Congestieve huid; een rode, gestuwde huid
  • Téléangiëctasieën; kleine zichtbare bloedvaatjes direct onder de huid
  • Voorbehandeling bij cosmetische of chirurgische ingrepen

Bij herhaalde behandelingen wordt de verstoring op het oppervlakte minder zichtbaar en kan zelfs een duurzame structurele verbetering van de onderhuid optreden. Bindweefselmassage mag niet worden uitgevoerd bij koorts, hartklachten, problemen met de bloeddruk, gebruik van bloedverdunners, hemofilie, spierspasme, kwaadaardige tumoren, neurologische aandoeningen (zoals b.v. MS) en een defecte huid.

Hoe werkt het?

De huidverbeteringsmassage is een combinatie van 2 verschillende technieken: Bindweefselmassage en Pincementmassage

Bindweefselmassage

  • De bindweefselmassage activeert de celvernieuwing. Bindweefsel is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, voeding,- en afvalstoffen. Dankzij de speciale massagetechnieken worden de dieper gelegen onderhuidse bindweefselcellen bereikt, die zorgen voor de noodzakelijke vezelstructuren. Deze worden zodanig gerold en gekneed, dat: de doorbloeding wordt verhoogd en de stofwisseling wordt geactiveerd, waardoor er nieuwe bindweefselcellen worden aangemaakt die zorgen voor versteviging van de huid.

Pincementmassage

  • De pincementsmassage is een reflectorische massage, waarbij de zenuwuiteinden worden gestimuleerd. Met kleine, kort prikkelende knijptechnieken in verschillende uitvoeringen en sterktes. Hierbij wordt het regulatiesysteem van het lichaam geactiveerd en ontstaat er een invloed op de bloed- en lymfestroom. Het herstel van de huid wordt daardoor – direct na de reeds uitgevoerde bindweefselmassage – met deze pincementsmassage extra positief beïnvloed.

Resultaat

Met deze massagetechnieken worden o.a. de volgende effecten bereikt:

– Opheffing van onderhuidse verklevingen
– Activering van de celvernieuwing
– Verstevigde structuur van de huid
– Betere huidconditie en huidtint
– Vermindering van fijne lijntjes en meer egale huid

Bindweefselmassage in kuurvorm

Bindweefselmassage wordt ook als eenmalige behandeling aangeboden, echter de effecten zijn dan minder goed zichtbaar. De eerste verbeterde huidconditie resultaten, zijn pas na minstens 6 keer te verwachten. Afhankelijk van de doelstelling, de behandelindicatie en huidconditie, kan het beste de behandelfrequentie worden vastgesteld in kuurvorm van 10 tot 12 keer. Wanneer u wilt weten of een bindweefselmassage geschikt voor u is: maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek. De 1e behandeling is tevens bedoeld om te bekijken, of u goed reageert op de Bindweefsel- en Pincements-technieken. Na de kuur kan het goede effect het beste onderhouden worden met een frequentie van 1 x per 4 weken.

Uiteindelijk resultaat is een stevigere en strakkere huid, waardoor u er weer stralender uitziet!